Asunnon kalustaminen ja stailaus

Asunnon stailaus ja kalustaminen

Parhaan myyntihinnan saamiseksi myytäviä asuntoja kannattaa vähintään stailata. Tyhjät asunnot voidaan kalustaa tilan hahmottamisen helpottamiseksi. Asuntomyynti, kuten mikä tahansa myynti, on mielikuvien luomista.

Eiköhän tuo ole tullut jo selväksi, että kiinteistönvälittäjän työ ei ole vain shampanjapullojen poksauttelua, vaan joskus välittäjä roudaa kalusteita myytävään asuntoon. Joskus voi olla tarpeen hankkia vaikkapa lisää valaistusta stailaajan ohjeiden mukaan. Välillä vähän harmittaa kun myyntiin tarjotaan stailausta kaipaava asunto, jonka stailauksesta ei haluta maksaa, vaikka hyöty olisi moninkertainen. Entäpä tyhjyyttään kaikuva asunto, jossa päällimmäisenä mietitään, mahtuuko ruokapöytä keittiöön.

Stailattu vai stailaamaton?

Kun asunnosta on tehty arvio, kiinteistönvälittäjä esittelee oman myyntisuunnitelmansa jolla arvio toteutuu. Usein tässä välitystarjouksessa on mukana myös asunnon stailaus, jonka tekee ammattitaitoinen sisustussuunnittelija. Stailattu asunto myydään nopeammin ja parempaan hintaan, siksi aiheesta kannattaa käydä keskustelu joka kerta.

Stailauksen sisällyttäminen ei tarkoita sitä, että kotisi olisi myyntikelvoton tai sotkuinen, tai ettet osaisi sisustaa. Asunnon stailauksen tarkoitus on pyöräyttää asunto myyntikuntoon ja tuoda asunnon parhaat puolet esiin. Stailauksella voidaan kiinnittää näytössä kävijän huomio haluttuihin ominaisuuksiin, ja lisäksi stailatusta asunnosta saadaan myös edustavat kuvat markkinointimateriaaleihin.

Itse tarjoan stailausta harvemmin sellaisiin kohteisiin, missä sisustussuunnittelija on tehnyt sisustuksen tai sellaisiin, joissa huomaan jo arviokäynnillä asunnon olevan todella upea. Itse käyttämistäni stailaajista saan poikkeuksetta positiivista palautetta, ja se koetaan usein jopa hauskaksi vaiheeksi asunnon myynnissä. Onpa joskus jopa kutsuttu sisustamisesta kiinnostunutta jälkikasvua mukaan seuraamaan toimia.

Kalustettu vai kalustamaton?

Kalustetun ja kalustamattoman asunnon myynnissä on iso ero. Tyhjässä asunnossa ostajan on todella vaikea hahmottaa, miten asunnon voi kalustaa tai mitkä huonekalut asuntoon mahtuvat. Yllättäen yksi yleisimmistä ostamisen esteistä on ruokapöytä – ajatellaan, ettei meidän ruokapöytämme mahdu asuntoon. Kun asunnossa on ruokapöytä paikallaan, estetään tämän mielikuvan syntyminen. Jos kiinnostus ei ole syntynyt ylitsepääsemättömäksi, harva alkaa mittailemaan tai hahmottamaan itse, vaan he siirtyvät seuraavaan asuntoon. Tyhjänä kumiseva asunto ei myöskään herätä tunnetta siitä oikeasta kodista. Kaikuva asunto on aina kaikuva asunto.

Kalustuksessa käytettävät kalusteet on ostettu huonekaluliikkeistä. Useilla stailaajilla on oma kalustevarasto, mutta yleistyvänä on myös kiinteistönvälittäjien omat varastot, kuten minulla. Hankinnat mietitään tarkoin ammattilaisten kesken. Kalustukseen sisältyy aina stailaus.

Nykyään teknologia on kehittynyt huimasti myös kalustuksen puitteissa, ja voimme myös tehdä virtuaalikalustuksen tyhjään huoneistoon. Jos virtuaalikalustus tehdään, välittäjän myyntitaidot pitää olla huipussaan – markkinoinnissa saavutettu mielikuva nimittäin loppuu muuten siihen, kun potentiaalinen asiakas astuu sisään.

Kalustuksen ja stailauksen hinta

Hinta määräytyy aina tapauskohtaisesti. Kalustuksesta ja stailauksesta tulee aina kustannuksia, sillä käytämmehän ammattilaisten osaamista parhaan myyntihinnan saamiseksi. Kulut kuitenkin tulevat maksettavaksi vasta siinä vaiheessa, kun kaupat tehdään. Voisi sanoa, että stailauksesta ja kalustamisesta arvoa tulee aina, ja ne vaikuttavat positiivisesti siihen lopputulokseen mitä jää viivan alle.

Jutellaanko lisää? Laita viesti, niin otan yhteyttä

Nopeimmin tavoitat puhelimitse p. 045-8932189


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.