Sähköinen asuntokauppa

Digitaalinen asuntokauppa DIAS puhututtaa ihmisiä nyt positiivisesti. Se, mikä ennen tarvitsi kovaa säätämistä osapuolien aikataulujen kanssa, onkin nyt mahdollista tehdä kotoa, ulkomailta tai vaikkapa meidän kaupantekohuoneesta käsin.

Sähköinen asuntokauppa onnistuu silloin, kun yksityinen henkilö myy toiselle yksityiselle henkilölle. Sähköinen asuntokauppa ei siis ole tällä hetkellä mahdollinen, jos myyjänä on yritys tai kuolinpesä. Tähänkin varmaan saadaan järjestelmäpäivitys kuluvan vuoden aikana. Toistaiseksi DIAS tukee asuntokauppaa vain asunto-osakkeilla.

Miten DIAS-kauppa käytännössä menee?

Maailma digitalisoituu, oli vain ajan kysymys, milloin myös asuntokaupat digitalisoituvat. Kysy välittäjältäsi sähköisen kaupan mahdollisuudesta. Kuten kaikissa välittäjäkaupoissa, myös sähköisessä asuntokaupassa sinun ei tarvitse huolehtia muusta kuin kauppakirjan lukemisesta ja allekirjoittamisesta. Välittäjäsi hoitaa koko prosessin ohjaamisen.

Jos haluat yksityiskohtaisempaa tietoa DIAS-kaupasta, kannattaa käväistä DIAS:n omilla sivuilla https://dias.fi. Tietoa löytyy netistäkin runsaasti, eli ihan mistään salaisesta jutusta ei ole kyse.

Digitaalisessa asuntokaupassa välittäjä käynnistää digitaalisen asuntokaupan lähettämällä kaikki tarvittavat tiedot ja liitteet pankkien käsiteltäväksi välitysjärjestelmän kautta. Myyjän ja ostajan pankit tarkastavat kaupan edellytykset. Kun ostaja ja myyjä voivat olla eri puolilla maapalloa ja varsinainen allekirjoitustilaisuus puuttuu, olemme käyneet kauppakirjan läpi yhdessä ostajan ja myyjän kanssa sähköisillä työkaluilla. Kun pankit ovat antaneet hyväksyntänsä, välittäjä käynnistää allekirjoitusvaiheen. Ostaja ja myyjä tunnistautuvat omilla pankkitunnuksillaan allekirjoittamaan kauppakirjan ja antavat samalla pankeille tarvittavat valtuutukset tehdä osakekirjojen siirto, sekä tarvittavat maksut. Lopuksi pankit hoitavat osakekirjan siirron, sekä kauppahinnan, varainsiirtoveron ja välityspalkkion maksun. Välittäjä hoitaa edelleen kaupan ilmoittamisesta isännöitsijälle ja tekee varainsiirtoveroilmoituksen.

Ostajan ja myyjän on allekirjoitettava kauppakirja 24 tunnin aikaikkunassa, muuten prosessi on käynnistettävä uudelleen.

Katoaako hohto asuntokaupoista?

DIAS-kaupoissa on puolensa. Nyt ei enää tarvitse vuorotyöläisten miettiä miten ehtisi muun perheen kanssa pankkiin, tai miten saadaan aikataulut sopimaan toisen osapuolen kanssa. Sähköisen asuntokaupan voit tehdä mistä päin maailmaa tahansa, tarvitset vain nettiyhteyden. Kauppojen tekeminen myös nopeutuu, kun kauppa-aikoja ei tarvitse enää jonotella pankeista.

Katoaako asuntokaupoista nyt hohto? Kyse on elämän suurimmista kaupoista, johon osana juhlallisuutta on vetää nimi paperiin pankin konttorissa.

Hohdon ei tarvitse kuitenkaan kadota, vaan kaupan voi tulla tekemään loppuun meille Kasiin sitä varten rakennettuun kaupantekohuoneeseen. Huoneessa on tarjolla kuohuvaa ja me pidämme huolen, että tunnelma on katossa, onhan kyseessä tärkeä hetki.

Tervetuloa tekemään kauppoja, myös sähköisesti!

Minkälaisen kaupantekoseremonian sinä haluaisit? Ota yhteyttä ja kerro!

Nopeimmin tavoitat puhelimella p. 045-8932189


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.